tisdag, januari 20

Familjer på äventyr

Hej!
Sitter just nu och kolla på programmet "Familjer på äventyr" på ettan som handlar om fyra familjer som har lämnat sitt vardagsliv och flyttat till olika delar av världen. Veteranerna - som driver ett hotell och restaurang i Brasilien -, nybörjarna - som flyttat till Indonesien för att jobba med bistånd och har bott där i ett haft år -, nybyggarna - som har havlårsvis pendlat mellan Nya Zeeland och Sverige och nu ska flytta ned till NZ på heltid - och seglarna - som har bott på sin båt i åtta år och sedan seglat iväg jorden runt med sina barn.
Tycker att det är oerhört intressant att folk bara kan lämna sina vanliga liv. Speciellt nybyggarna, då jag äälskar NZ om någon har missat det, men också seglarna. Jag vet ju både de bra och dåliga sidorna med att bo på en båt. Det kan vara kallt, blött, rått, svårt att få torrt, instängt. Men det kan också vara fint, underbart, härligt, mysigt, avslappnade... listan fortsätter. Fördelarna väger upp nackdelarna, men frågan är om jag skulle klara att flytta ut på en båt för jämnan. Tveksamt.
Är ändå sjukt imponerad av familjen då de har två barn som är födda och uppvuxna på båten. De verkar trivas så bra och för dem är det ju ett vanligt liv. Sova i kojer, få hemundervisning och alltid ha vatten omkring sig. Det har seglat jorden runt och befinner sig nu i Karibien för andra gången.
Det är som sagt väldigt intressant så slå på TV'n och kolla!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna en komentar så blir jag glad^^
(välj profilen: anonym eller namn/webadresss/nått sånt/)