Recept






Fruktsallad med marsansås
Perfekt att ha med på utflykt...

Du behöver:
1 banan
1 äpple
1 päron
Vindruvor
Russin
Marsansås
(spelar ingen större roll vilken frukt det är...)

Dela äpplet och skär sedan upp det i mindre bitar. Gör sedan samma sak med ett päron. Skala en banan dela den i skivor och dela sedan skivorna på mitten. Ta så många vindrovor som passar och dela sedan alla på mitten.
Lägg allt i en burk (eller något annat passande). Lägg i några russin och häll sedan på marsansås. Blanda tills alla bitar har fått sås på sig. Klart!

Det är godare än det ser ut!

Cupcake muffins
Ingredienser:
3 DL vetemjöl
2 DL socker
2 TSK bakpulvet
2 TSK vaniljsocker
50 G margarin
2 DL vatten eller mjölk
Glasyr:
2 MSK Vatten
4 DL Florsocker
Karamelfärg
Sätt på ugnen på 175°
Blanda de torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet och häll i vatten/mjölk. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna. Blanda.
Häll smeten i formar och ställ in i ugnen i ca 30 min.
Glasyren:
Blanda vattnet och florsockter till det blir en bra konsistens. Blanda i karamerfärjen.
När muffinsen har kommit ut ur ugnen, låt dom svara. När dom har svalnat, häll på glasyren och sedan (om man vill) strössel.
Låt glassyren stenna innan du äter dom. (om mer glassyr behövs så är det bara att blanda ny!)


Äggfri kladdkaka
Ingredienser:
2,5 dl socker
50 g rumsvarmt smör
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1, 5 dl mjölk

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker och smör poröst med 1 msk mjölk. Blanda ihop de torra ingredienser (i en annan bunke) och tillsätt dem växelvis med resten av mjölken. Vispa i några minuter och häll sedan smeten i en smord och bröad form m. löstagbar botten.
Grädda i ca 35-40 minuter.


Lisa och Tessans äggfria pannkakor:

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2 tsk socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
2-3 msk smält smör eller margarin (flytande margarin är lättast)

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Häll på mjölken under vispning så att smeten blir klimpfri.
Tillsätt smält matfett. Steck pannkakorna.
Therese tips för stekning:
Sätt på högsta värmen och häll på margarin. När margarinet har smält och börjat/sluta fräsa kan man hälla på smeten. Sänk värmen lite efter hand. Häll inte på för mycket smet på en gång. Lyft på pannkakan  för att kolla när den är lagom att vändas.



Pauline och Tessan Chokladbollar:

Ingredienser
100 g smör eller margarin
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk vatten
5 dl havregryn
(pälsocker eller cocos att rulla bollarna i)

Rör fett och socker tills det blandas (lättast om fettet är mjukt). 
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till det ser bra ut (om blir för mjuk tillsätt mer havregryn.)
Rulla "degen" till bollar och rulla dom i pälsocker eller cocos. Storleken på bollarna får du välja själv.
Ställ in i kylen en stund. 
Ät!








Bärsmoothie
Mixa 1 dl hallon, 1 dl jordgubbar, 1 dl mjölk, 1 banan och 2 kulor glass. Mixa till bären är helt sönder mosade och allt är blandat. Sen är det klart! Om du vill kan du toppa med glass, grädder eller något bär. Receptet räcker till ca 2 pers.