söndag, augusti 2

Kroatien 2015, Del 3 - Caol ila

Tredje natten i båten la vi oss vid några små öar utanför Hvar (alltså staden Hvar på ön Hvar). Dock fick vi dela hamnen med alla båtar från Yath week, den Kroaiska motsvarigheten till seglarveckan i Sverige, där massa ungdomar från olika länder åker runt från hamn till hamn och festar och spelar hög musik. 
Eftersom att det var över 30 grader så gick vi till en badplats på andra sidan ön för att kyla av oss. Där var det helt fullt med folk och kanske inte världens bästa strand, men det var så varmt så att det dög ändå. Tillbaka i hamnen gick vi för att duscha, men med tanke på att alla från seglarveckan också ville duscha (och raka benen - det fanns inte en tjej i duschrummet som inte hade en rakhyvel i handen) så fanns det inget varmvatten...
På kvällen tog vi en taxibåt in till Hvar för att träffa en tredje familj som öluffade runt i Kroatien samtidigt som vi var där. Vi hade jättetrevligt och åt på en restaurang och eftersom att alla från seglarveckan var inne i Hvar och festade så kunde vi faktiskt sova under natten utan att blir störda av musik.

Nästa dag var det lika varmt och vi åkte bara runt ön för att lägga oss i en vik för att bada hela förmiddan. Och man kan verkligen säga att vi gjorde ett kap! Det var en sån där idyllisk vik med turkost kristallklart vatten som man kan se på bild i resekataloger. Det var så fint att bada där och jag tror att en tredjedel av alla filmer som jag tog med GoPron är därifrån.
Vid lunchtid så fixade vi en lite buffe samtidigt som vi gick ut mot Vis, den ö som ligger längst ut i den delen av kusten som vi var på.
Väl framme gick vi och kollade i lite affärer längs kajen och på kvällen så åt vi på veckans coolaste restaurang. Det var som att sitta inne på en bakgård - man satt utomhus - med massa växter och bord här och där på olika nivåer. Även maten var jättebra med hemmagjorda pommes. Så om ni någon gång åker till Vis i Kroatien, besök "Loca bar"!




Hvar på Hvar

Favo viken


Varför blir denna bild så blekt? Ser ut som jag är helt vit!
Vis
Staden Vis på ön Vis (mycket fantasi de har?)
På loca bar






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna en komentar så blir jag glad^^
(välj profilen: anonym eller namn/webadresss/nått sånt/)